King Kerosin

De man achter King Kerosin is een ware Rockabilly. In 1997 achtervolgde hij zijn droom om een eigen kledingzaak met stoere mode te beginnen. Aanvankelijk richtte hij zich op ‘Vintage’ en ‘50’er jaren kledingstijl. Dit sloeg direct aan in de Rock & Roll scene. Rond 1998, na weer een dronken nacht met zijn maten in de garage, kreeg hij het idee om zijn eigen kledingmerk te beginnen. Het merk King Kerosin was geboren! Vanaf het begin was het duidelijk waar King Kerosin voor moest staan: de Rock & Roll en Rockabilly levensstijl.

 

King Kerosin motorjeans

De oprichter van King Kerosin sloot contracten met welbekende kunstenaars uit de scene om de kleding een unieke look te geven. King Kerosin staat dan ook bekend om zijn spectaculaire prints uit de jaren '30 t/m de jaren '60. Voor het afbeelden van Pinstripes, Hot Rods, Kustoms en schedels op de kleding van King Kerosin wordt een beproefde en verfijnde techniek gebruikt. Inmiddels biedt King Kerosin een fashionlijn aan T-shirts, hemden en jassen. Daarnaast is er een uitgebreide lijn motorkleding ontwikkeld. Het meest bijzonder zijn de motorjeans van King Kerosin. In tegenstelling tot de ouderwetse motorbroeken waarin slechts beschermende zones zijn aangebracht, zijn de motorjeans van king Kerosin geheel verweven met Aramid (Kevlar). Ze hebben een perfecte pasvorm en zijn niet van een gewone jeans te onderscheiden. Er is een lijn Double Protection motorjeans en een lijn stretchjeans voor zowel dames als heren. Bovendien bieden de motorjeans optimale bescherming. Ze zijn slijtvast, waterafstotend, winddicht en ademend.

Dankzij de kwaliteit, de bijzondere designs en de unieke motorcollectie is King Kerosin uitgegroeid tot een wereldwijd kledingmerk. Diverse dealerschappen in de Verenigde Staten, Australië en nu ook in Europa maken het voor iedereen mogelijk zich te onderscheiden van de rest en een trotse eigenaar te zijn van een King Kerosin kledingstuk, vintage houthakkershemd, motorhemd of motorjeans.